Att välja barnvagn för den aktiva familjen

Barnvagnen är naturligtvis väldigt viktig för barnet, men även för föräldern. Barnet ska ligga eller sitta skönt, och föräldrarna ska kunna köra vagnen lätt och bekvämt. För de familjer som är aktiva är det viktigt med en vagn som uppfyller det olika krav man kan ha på att kanske vara stadig och tåla terräng.

Att tänka inför valet

Gå igenom hur dina dagar kommer att se ut och vad du vill göra. Om du vill kunna ta promenader i skog, ut och springa eller kanske åka längdskidor, ska barnvagnen vara anpassade efter detta. Liggdelen utnyttjas en väldigt kort tid då barnet är litet och för dig som är aktiv är det bättre att satsa på en sittvagn, där du kan sätta in en spädbarnsvagga. Barnvagnen ska ha stora hjul som rullar lätt och om den har tre hjul, är det en fördel om det tredje hjulet även går att låsa upp, så att det svänger när du är ute och går vanligt.

Komfort

Barnvagnen ska vara skön att till exempel springa med, en bra fjädring gör det bekvämt för både barnet och dig själv. Handtaget ska gärna kunna justeras och vara ergonomiskt utformat för bästa komfort. Handbroms är också en viktig detalj, för att kunna bromsa in snabbt ifall något händer. Något du inte heller ska glömma är hur stor barnvagnen blir i hopfällt läge och hur pass enkelt det är att fälla ihop den.

Tvilling- och syskonvagn

När det kommer till att välja en tvillingvagn är valmöjligheterna lite mindre, men du ska ändå titta på samma saker, som för de andra barnvagnarna. Dessutom ska du tänka lite extra på hur barnen sitter och vilka möjligheter det finns om ett av barnen ska ligga ner. Eftersom det sitter två barn i barnvagnen istället för en är det viktigt att vagnen är stabil och inte blir alltför tung.