Shoppa dina skönhetsprodukter online

Det finns många specialbutiker på nätet där du kan hitta skönhetsprodukter som kan vara svåra att få ta på i vanliga butiker. Det går även att beställa varor från utlandet men tänk på att en rad olika avgifter och skatter kan tillkomma. Trots vad många kanske tror har vi faktiskt större skydd när vi handlar via nätet jämfört med i en vanlig affär.

När du köper produkter på nätet i Sverige gäller distansköplagen, vilket innebär att du har 14 dagars ångerrätt. Sju dagar gäller för köp av produkter inom EU som i de flesta fall räknas som inrikeshandel och du behöver inte betala någon tullavgift. När du köper skönhetsprodukter gäller oftast ingen bytesrätt/returrätt på grund av hygieniska skäl. Varan som du vill byta eller returnera måste vara oanvänd. Du kan läsa mer om vilka regler och rättigheter som gäller när du handlar på nätet. Om varan kostar mindre än 300 kronor gäller inte ångerrätten. När du handlar skönhetsprodukter på nätet är det därför viktigt att fundera över om du verkligen vill behålla produkten innan du bryter förpackningen. Många företag accepterar endast returer om förpackningen är obruten.

Många internetbutiker har ett brett sortiment med produkter för salonger från 100 % remy hår, produkter som används vid ögonfransförlängning till spraytan och kosmetisk tatuering. Men du hittar även ett stort utbud för privatpersoner. All information och de villkor som gäller finns på webbsidan, något som du alltid ska hitta om det är en seriös webbutik. Till exempel står det tydligt förklarat att fransprodukterna som finns på nätetär avsedda för professionella fransstylister. Skulle någon produkt vara trasigt, du ångrar ditt köp eller om du helt enkelt har fått fel produkt skickar du ett mejl eller ringer till Bellestore. Ring om du vill ändra din order. Om du vill reklamera fyller du bara i formuläret på sidan. Det ska var smidigt att handla på nätet.